Review

Met de huurauto door Zuid-Afrika

Marleen Meijler over een rondreis  op 4 augustus 2017
photoclip image

Reisadviseurs Marleen, Angelique, Jacquelien en Lieke wonnen een Travel Trend studiereis naar Zuid-Afrika. In juni 2017 maakten ze met z'n vieren per huurauto een afwisselende reis van Kaapstad naar Port Elizabeth, een route vergelijkbaar aan de Discover the Capes autorondreis. Dit is hun reisverslag. 

Kaapstad

Na een zeer goede vlucht met KLM werden we op de luchthaven van Kaapstad opgehaald en naar hotel Protea Victoria Junction gebracht, een goed stadshotel met een perfecte ligging. De volgende twee dagen stonden in het teken van Kaapstad en het Kaaps Schiereiland. De hoogtepunten in Kaapstad waren de wijk Bo Kaap en de Cape Malay Cooking Safari die we daar gedaan hebben: bij iemand thuis een heerlijke lunch klaarmaken en er daarna van genieten! De Victoria en Albert Waterfront is met z'n vele leuke winkels, gezellige café's en restaurants een echte aanrader. De Tafelberg stond natuurlijk ook op het programma maar deze was helaas gehuld in een dikke laag bewolking en daardoor niet open. Een goede reden om nog een keer terug te komen! De tour over het Kaaps Schiereiland bracht ons via de prachtige Chapman's Peak Drive bij alle belangrijke bezienswaardigheden: Kaap de Goede Hoop, Cape Point en Boulders Beach met de grappige pinguïns. Een wijnproeverij bij Groot Constantia mocht ook niet ontbreken.

Wijngebied

Na Kaapstad gingen we per huurauto op weg naar Port Elizabeth. De eerste stop was bij het wijngebied rond Stellenbosch. We sliepen vlakbij dit erg Nederlands aandoende stadje in hotel Spier, een prachtig hotel/Wine Estate waar veel kunstwerken het hotel nog mooier maken. Ook de kamers zijn erg mooi ingericht met een gezellige gashaard. In Oudtshoorn, bekend door de vele struisvogelfarms, sliepen we in De Opstal Country House, een verbouwde boerderij. De kamers hebben open haard en er lag een kruik in bed tegen de kou, dat was erg fijn!

Tuinroute

Na Oudtshoorn volgde de prachtige Tuinroute, via Hermanus reden we naar Knysna waar we in het gezellige haventje van een heerlijke Afrikaanse lunch genoten hebben. De excursie in het Featherbed natuurpark kon helaas niet doorgaan vanwege de grote bosbranden die daar een paar dagen eerder gewoed hadden, maar we hebben wel een mooie boottocht kunnen maken. Hierna reden we verder naar ons volgende overnachtingshotel: de Tsitsikamma Village Inn in Storms River. De kamers liggen verspreid over verschillende gebouwen rond een mooie tuin. In de omgeving zijn veel avontuurlijke activiteiten te ondernemen. De volgende dag gingen we al vroeg op pad naar Cape St. Francis, een paradijs voor surfers. We hebben daar mooie villa's bezocht met een geweldig uitzicht over de oceaan. De rondleiding door het pinguïn opvangcentrum was een leuke en interessante extra excursie.

Amakhala Game Reserve

Hierna reden we door naar onze laatste bestemming: de prachtige Hlosi Lodge in het Amakhala Game Reserve. Hier hebben we 's middags een game drive gemaakt en erg veel dieren gezien, waaronder neushoorns van heel dichtbij, leeuwen en ook een cheeta, heel indrukwekkend! De wrattenzwijntjes die met hun staartjes in de lucht achter elkaar aan renden waren heel grappig om te zien. We sliepen in heel mooi ingerichte safaritenten met uitzicht op het park, compleet met ligbad en buitendouche. Het was erg koud 's nachts dus de elektrische dekens waren geen overbodige luxe! Om 7 uur de volgende ochtend hadden we weer een gamedrive en we genoten er weer net zo van als de eerste keer! Je kan blijven kijken naar alle dieren die je voorbij ziet komen: giraffen, zebra's, impala's, buffels, teveel om op te noemen! Na deze geweldige ervaring hebben we nog drie andere accommodaties in het Amakhala Game Reserve bezocht en we zagen dat het park voor elk wat wils biedt, van eenvoudige tenten en een landhuis in Engelse stijl tot de meest luxe verblijven zoals Hlosi.

Helaas zat de studiereis er nu echt op en reden we naar de luchthaven van Port Elizabeth voor de vlucht met overstap in Johannesburg naar Amsterdam.

Zuid Afrika, wat hebben we van je genoten!

Angelique Baars-Floris (VakantieXperts Amersfoort Noord)

Jacquelien Kaspers (D-Reizen Emmen Dalipassage)

Lieke van Loon (D-reizen Veghel) 

Marleen Meijler (VakantieXperts Rotterdam Hesseplaats)