vanaf € 4572,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Afwisselende reis door de mooiste gebieden van Argentinië en Chili
Het elegante Buenos Aires
Perito Moreno gletsjer
Torres del Paine Nationaal Park
Een fantastische cruise-expeditie naar het einde der wereld
Trekking door het Tierra del Fuego Nationaal Park
Uw reisgezelschap is internationaal en kan per touronderdeel verschillen
Tip: verleng uw reis met een van onze bouwstenen

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Buenos Aires

Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.

Dag
2

Buenos Aires

’s Morgens komt u aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango is een van de mooiste steden ter wereld. Prachtige barokke gebouwen concurreren met Parijs, theaters met London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter uniek Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De vele verschillende stadsdelen hebben elk een eigen karakter en geschiedenis, zoals de havenwijk La Boca, het pittoreske San Telmo en de trendy wijken Puerto Madero, Recoleta en Palermo. Hiernaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars, confiterías en een bruisend uitgaansleven.

Dag
3

Buenos Aires

’s Morgens maakt u een stadstour door deze elegante stad. U ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan, de Plaza de Mayo met de zetel van de regering ‘Casa Rosada’, de kathedraal en het stadhuis. Na een kijkje te hebben genomen in het trendy Puerto Madero gaat u naar Retiro en Recoleta, waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boutiques en prachtige in Franse stijl gebouwde huizen, die nu vaak als ambassade gebruikt worden. Na een bezoek aan de beroemde begraafplaats met de graftombe van Evita Perón gaat u naar Palermo Chico, bekend om de mooie parken, die aangelegd zijn door gerenommeerde landschapsarchitecten. De tour eindigt bij Galerias Pacifico, een enorme shoppingmall in het centrum. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds diner gevolgd door een onvergetelijke tangoshow. (O,D)

Dag
4

Buenos Aires – El Calafate

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar El Calafate. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor twee overnachtingen. El Calafate ligt aan de zuidelijke oever van het Argentino meer aan de voet van het Andesgebergte en is uitgangspunt voor het maken van diverse excursies. Een aanrader is een bezoek aan het nieuwe Glaciarium. In dit interactieve museum leert u meer over het ontstaan van gletsjers en krijgt u een goed beeld van de gletsjers van het Glaciar Nationaal Park d.m.v. foto’s, films en een 3-d film. Vergeet niet om na afloop een drankje te drinken in de GlacioBar, de eerste ijsbar in Argentinië. (O)

Dag
5

El Calafate

Vertrek voor een prachtige rit langs het Argentino meer naar Canal de los Témpanos. Hier bevindt zich de Perito Moreno, een van de grootste actieve gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord, waar het ijs 60 meter dik, 5 kilometer breed en 30 kilometer lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen die uitzicht bieden op de gletsjer kunt u dit wonder der natuur aanschouwen, dat onder bescherming van de UNESCO staat. U ziet over elkaar schuivende ijsbrokken en enorme ijsrichels losbreken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten en zich vervolgens tot staalblauwe drijvende ijsbergen vormen. Facultatief kunt u als extra een boottocht naar de gletsjer boeken. (O)

Dag
6

El Calafate – Torres del Paine Nationaal Park

Vroeg in de morgen vertrekt u naar het Torres del Paine Nationaal Park, misschien wel het mooiste nationale park van Chili. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over, terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. Vandaag bezoekt u de mooiste plekjes van het park en maakt u kennis met de unieke flora en fauna. Zo ziet u o.a. de Cerro Condor, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over het Pehoe meer en de toppen van de Torres en de Cuernos. Ook bezoekt u de waterval Salto Grande en Chico, het Nordenskjöld meer en het informatiecentrum, waar u complete informatie over de flora en fauna van dit prachtige park vindt. Twee overnachtingen in het Torres del Paine Nationaal Park. (O,LP)

Dag
7

Torres del Paine National Park

Vandaag kunt u zelf op verkenning gaan of een facultatieve excursie boeken, zoals een boottocht naar de gletsjer bij Lago Grey, een paardrijtocht, diverse trektochten of een raftingtocht per zodiac naar de Última Esperanza fjord en de Serrano gletsjer. (O)

Dag
8

Torres del Paine Nationaal Park – Puerto Natales

’s Morgens bent u vrij en heeft u tijd voor een laaste wandeling of het maken van een facultatieve excursie, zoals een boottocht naar de gletsjer bij Lago Grey of een paardrijtocht. In de middag vertrekt u naar Puerto Natales, waar u overnacht. (O)

Dag
9

Puerto Natales – Punta Arenas – 5-daagse cruise (Cruceros Australis)

Na het ontbijt transfer naar Punta Arenas, waar u ’s middags tussen 17.00 en 18.00 uur inscheept aan boord van de M/V Stella of Ventus Australis. Na een welkomstcocktail met de kapitein en zijn bemanning neemt uw expeditieschip, dat voorzien is van alle comfort, u mee op een cruise door de legendarische Straat van Magellaan en het Beagle kanaal in Tierra del Fuego naar het land dat door de eerste ontdekkingsreizigers ‘Finis Terrae’ werd genoemd: het einde van de wereld. Aansluitend bent u uitgenodigd voor het welkomstdiner. (O,D)

Dag
10

Cruise: Ainsworth Baai – Tucker Eiland

Bij het vroege licht van de zonsopgang vervolgt het schip zijn koers door de Almirantazgo Inham, tot u bij de Marinelli Gletsjer in de Ainsworth Baai, gelegen in het De Agostini Nationaal Park aankomt. Daar maakt u een wandeling door een ongerept Magellaan woud en kunt u verschillende beverdammen zien. Op het strand zelf kunt u een kolonie zeeolifanten observeren. U vervolgt de reis en brengt een bezoek aan Tucker Eiland, waar u vanuit de zodiak kolonies Magellaan pinguïns en aalscholvers zult zien. In september en april wordt deze excursie vervangen door een bezoek aan Brookes Baai, waar u een korte wandeling naar de gletsjer maakt. (O,L,D)

Dag
11

Cruise: Pia Gletsjer – Laan der Gletsjers

Nadat u het grootste deel van het Beagle kanaal bent overgestoken, bereikt u het Pia fjord, waar u vlakbij de gelijknamige gletsjer van boord gaat. Daar maakt u een excursie naar een spectaculair uitkijkpunt. Hier kunt u de bergketen overzien vanaf het punt waar de gletsjer begint tot aan het punt waar deze de zee bereikt. Na deze onvergetelijke ervaring, vaart u via de noordwestelijke tak van het Beagle kanaal door de majestueuze ‘Laan der Gletsjers’, met zes gletsjers die genoemd zijn naar de Europese landen Spanje, Roemenië, Duitsland, Italië, Frankrijk en Holland. (O,L,D)

Dag
12

Cruise: Kaap Hoorn en Wulaia Baai

U navigeert door de Beagle- en Murray kanalen en Nassau Baai, waarna u van boord gaat in het Kaap Hoorn Nationaal Park (onder voorbehoud van weersomstandigheden). Deze steile kaap, van bijna 425 meter hoogte, is in 1616 ontdekt door de Nederlandse handelsexpeditie georganiseerd door Isaac Le Maire. De Kaap dankt zijn naam aan het vertrekpunt van de expeditie: de haven van Hoorn. ’s Middags gaat u van boord in de historische Wulaia Baai, eens de plek van de grootste inheemse nederzetting van het gebied. Deze streek is ook beroemd om zijn enorme geografische schoonheid en uitbundige plantengroei. U maakt een wandeling door een Magellaan woud vol met lengas, coihues, canelos, varens en andere plantensoorten tot u bij een spectaculair uitkijkpunt komt. (O,L,D)

Dag
13

Ontscheping cruise: Ushuaia

Om 07.00 uur komt u aan in de haven van Ushuaia (Argentinië) in Tierra del Fuego. Na het ontbijt volgt vanaf 08.00 uur ontscheping (bij aankomst op woensdag) of vanaf 09.30 uur (bij aankomst op vrijdag). Na aankomst in de haven van Ushuaia wordt u naar uw hotel gebracht voor twee overnachtingen. Ushuaia in Tierra del Fuego (Vuurland) is de zuidelijkste enclave ter wereld en toegangspoort tot het immense en mysterieuze Antarctica. Tierra del Fuego Nationaal Park is ideaal voor vogelliefhebbers en het maken van wandeltochten. Imposante meren, gletsjers, overwedigende flora en fauna en fraai uitzicht op het Beagle kanaal met op de achtergrond de bergen maken het park uniek. In het levendige stadje Ushuaia bevinden zich vrolijk gekleurde huizen en vele restaurantjes en bars. Ook zijn er een paar kleine musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo del Fin del Mundo. Aan het eind van de middag wordt u bij uw hotel afgehaald en vertrekt u naar de Tierra Mayor Vallei, het startpunt van uw wandeling naar Emerald Lagoon. Hier zal de prachtige kleur van het water zeker indruk op u maken. Daarna bezoekt u een beverdam, waar u wilde bevers kunt observeren. Deze verlegen nachtdieren, totaal niet gewend aan toeristen, ziet u in hun natuurlijke omgeving en eigen wereld. Na afloop kunt u in een blokhut genieten van een diner, vergezeld door een heerlijke rode Patagonsiche wijn, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over de Tierra Mayor Vallei. Rond 22.00 uur vertrekt u weer naar uw hotel. (O,D)

Dag
14

Ushuaia

Vandaag maakt u een excursie naar het Tierra del Fuego National Park. Hier maakt u een ca. 3 uur durende trekking. De route voert door ongetwijfeld een van de mooiste gebieden van het park, langs de oever van de Ensenada Baai en door prachtige bossen. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. Na de lunch rijdt u naar Lapataya Bay, waar u aan boord gaat van een zodiak of een kanotocht maakt. Tijdens de tocht per zodiak vaart u door de Ensenada Bay en het Beagle kanaal naar Redonda Island, waar u aalscholvers kunt zien, die in de rotswanden nestelen. Tenslotte vaart u naar Ensenada Zaratiegui, vanwaar u terugkeert naar Ushuaia. Bij de kanotocht krijgt u eerst een korte instructie en peddelt vervolgens ca. 1,5 uur door riviertjes en lagunes naar Lapataya Bay. Aan het eind van de middag bent u weer terug in uw hotel. Voor de trekking adviseren wij u stevige wandelschoenen met een goed profiel te dragen, omdat sommige paden door smeltwater glibberig kunnen zijn. (O,L)

N.B. De zodiactocht wordt op woensdag, vrijdag en zondag uitgevoerd in de periode november t/m maart. De excursie inclusief de kanotocht wordt gedurende het gehele jaar dagelijks uitgevoerd.

Dag
15

Ushuaia – Buenos Aires

Transfer naar de luchthaven van Ushuaia voor de vlucht naar Buenos Aires. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor uw laatste overnachting in Argentinië. (O)

Dag
16

Buenos Aires – Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires (Ezeiza). Vanhier vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
17

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.