BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (4)
Argentinië (8)
Australië (11)
Bahama's (2)
Bali (4)
Barbados (1)
Bolivia (2)
Botswana (2)
Brazilië (2)
Cambodja (2)
Canada (13)
Chili (10)
Colombia (3)
Costa Rica (3)
Cuba (2)
Dubai (3)
Ecuador (6)
Florida (5)
Hawaii (3)
Hongkong (1)
India (2)
Indonesië (7)
Japan (3)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (3)
Maleisië (3)
Mauritius (1)
Mexico (1)
Myanmar (3)
Namibië (5)
Nieuw-Zeeland (6)
Oeganda (1)
Oman (4)
Peru (4)
Rwanda (2)
Seychellen (1)
Sri Lanka (4)
St. Lucia (1)
Sumatra (2)
Suriname (3)
Taiwan (2)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (4)
USA (18)
Vietnam (4)
Zimbabwe (2)
Zuid-Afrika (11)
Een review uit India

India overtreft alle verwachtingen

Jaarclub Zaegh TU Delft over een reis in India op 18 april 2016

Incredible India. Het verkeersbureau van India heeft ons warm gemaakt voor een Land van Wonderen en ze hebben ons niet teleurgesteld. We gingen voor een rondreis van 3 weken met 15 jongens en onze reis was echt ongelooflijk.

Taj Mahal

We zijn begonnen in het hete en mooie Delhi, waar we de man ontmoeten die onze reis ongelooflijk zou maken: Jyoti. Jyoti betekent licht in het Hindi en het is echt een passende naam want hij was echt ons licht in de onbekende wereld van Incredible India. Hij vertelde ons verhalen over het land en de cultuur, regelde onze maaltijden en meer dan eens zorgde hij ervoor dat we niet werden opgelicht.

Vanuit Delhi reisden we naar Agra, waar we getuige waren van een van de meest iconische, door de mens gemaakte structuren in de wereld: de Taj Mahal. Van Agra waagden we ons in de woestijn van Rajasthan. Als gevolg van de zware moesson dit jaar, zagen we de woestijn in zijn meest zeldzame vorm: groen met vegetatie overal.

Rajasthan

In Rajasthan waren we gedoemd om twee weken door te brengen. Twee hele weken! Dus wat hebben we gedaan? Alles natuurlijk! We reden op olifanten door de rode stad, via ziplijnen vlogen we over adembenemende afgronden in de Blauwe Stad en we verkleedden ons met kleurrijke tulbanden voor een tour door de Gouden Stad. We crosten door de woestijn op kamelen en snelle SUV ‘s. We hebben genoten van lokale shows, lokale kunstenaars en de lokale gastvrijheid. Safari’s, tempels, paleizen en forten, de een nog mooier dan de vorige. Twee weken in Rajasthan kunnen wij iedereen aanraden! We eindigden onze Rajasthan tour in Udaipur. Ons hotel had werkelijk een prachtig uitzicht over de stad. Udaipur ligt aan mooie meren en tussen de enorme bergen. Tijdens een boottocht kwamen we langs een site die gebruikt is in één van de James Bond films, de Bond fans in onze groep waren helemaal in hun nopjes. Per vliegtuig reisden we door naar Mumbai.

Mumbai

Ons verblijf in Mumbai was kort maar bevredigend. We zagen alle hoogtepunten van de stad, zoals de Poort van India. We hebben veel geleerd over de (significante) geschiedenis. Hier begon ook een deel van onze reis dat ik persoonlijk het beste deel vond en dat was geen gemakkelijk gewonnen titel.

Trein door de jungle

Ze zeggen dat de reis belangrijker is dan de bestemming, dus waarom niet de reis geweldig maken? Nou, dat hebben we gedaan. We namen de trein van Mumbai naar het mooie en tropische Goa. En je raadt het al: het was gewoon geweldig!

Deze trein nam ons mee door uitgestrekte jungles en ongelooflijke landschappen vol met bergen, valleien en rivieren. De ramen van de trein waren om elkaar geslagen waardoor het niet mogelijk was naar buiten te kijken. Daarom hebben we de treindeuren geopend en zo hingen we buiten de trein. Eindeloze uitzichten op de landerijen, afgewisseld door de ongerepte wildernis maakten het uitzicht vanuit de trein onvergetelijk.

Goa

Bij het bereiken van Goa waren we verbaasd door de enorme verandering in, nou ja, alles. Hier waren we getuige van zandstranden, proefden we de meest ongelooflijke vis, zagen we prachtige kathedralen (ja, je leest het goed). Het was gewoon de tijd van ons leven. We huurden scooters, doken in de lokale backpacker-scene.

India is zonder twijfel de meest geweldige reis die we ooit hebben gemaakt. Het is daarom dat ik zeg: India, nooit meer, want ik denk niet dat deze ervaring ooit kan worden overtroffen.

Deze reis is geboekt bij Eveline Achterberg, The Travel Club.