vanaf € 2529,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Avontuurlijke rondreis
Prachtige rotsformaties
Ruige Kimberleys
Vele wandelingen
Gemiddelde leeftijd 18-40 jaar
Vele maaltijden inbegrepen
Voor deze rondreis is een goede gezondheid en conditie een vereiste, aangezien u diverse wandelingen maakt van 5-9 km per dag door rotsachtige gebieden met hoge temperaturen. Voor de nachten dat u kampeert heeft u een slaapzak nodig. Deze dient geschikt te zijn voor temperaturen onder het vriespunt.

Dag tot dag

 

Dag
1

Perth – Kalbarri

Vanuit Perth rijdt u in noordelijke richting en stopt u bij Nambung National Park. Hier staan de bekende Pinnacles. In een verlaten maanlandschap van geel zand ziet u duizenden kalkstenen pilaren. U vervolgt de weg naar Jurien Bay. Hier heeft u de mogelijkheid om te sandboarden vanaf de enorme zandduinen. Via Geraldton, een rustig kustplaatsje, rijdt u naar Kalbarri waar u overnacht. (L,D)

Dag
2

Kalbarri – Shark Bay

Na een korte rit komt u aan in Kalbarri National Park. U heeft hier de tijd om te gaan rondwandelen en de diversiteit van het park te ontdekken. Bekijk een aantal bijzondere rotsformaties zoals Murchison Gorge, Nature’s Window en de Z-Bend. Optioneel kunt u hier abseilen. Na de lunch rijdt u verder in noordelijke richting en maakt een stop bij Shell Beach. Dit een van de twee stranden ter wereld die volledig uit schelpjes bestaat. U vervolgt de weg naar Denham en Shark Bay. Overnachting in Shark Bay. (O,L,D)

Dag
3

Shark Bay – Coral Bay

Wederom een korte rit vandaag naar Monkey Mia, bekend om de dolfijnen. De kans is groot dat u deze dieren van dichtbij kunt bekijken. De dolfijnen worden gevoerd door de rangers en zwemmen meerdere keren op een dag naar de kust. Vervolgens rijdt u verder in noordelijke richting en stopt bij Carnarvon. Hier ziet u de bijzondere Hamelin Pool, waarin zich rotsformaties bevinden die ’s werelds oudste en levende fossielen zijn. Aan het einde van de middag komt u aan in Coral Bay, de ‘gateway’ naar Ningaloo Reef. (O,L,D)

Dag
4-5

Coral Bay – Yardi Creek

U heeft de hele ochtend en middag om te genieten van het mooie strand van Coral Bay. U kunt optioneel een glass-bottom-boat tour maken, een quad bike tour of ga walvis spotten (afhankelijk van het seizoen). Ook kunt u ervoor kiezen om te gaan snorkelen. De onderwaterwereld bestaat uit 250 soorten koraal en meer dan 500 soorten vissen. In plaats van onderwater te gaan, kunt u ook de lucht in; maak een vlucht over het rif! Aan het einde van de middag rijdt u naar Yardi Homestead Caravan Park waar u een nacht verblijft. Op dag 5 kunt u zwemmen, snorkelen of relaxen op het strand. Bij Vlamingh Head heeft u een schitterend uitzicht op de baai. U heeft de tijd om in Exmouth te gaan rondslenteren. Overnachting bij Yardi Creek Camp. (O,L,D)

Dag
6-8

Yardi Creek – Karijini

U rijdt vandaag het binnenland in en onderweg passeert u vele veeboerderijen. Ook komt u langs de Pilbara woestijn, bekend om de rode aarde en de minerale afzettingen. De weg wordt vervolgd naar Karijini National Park Camp, waar u drie nachten verblijft. Het camp biedt uitzicht op de Hamersley Ranges. Dag 7 en 8 staan in het teken van het nationale park. Het prachtige Karijini National Park heeft een indrukwekkend landschap met kloven en watervallen. Dit natuurgebied is ongeveer 2,500 miljoen jaar oud en de Hamersley Ranges zijn een van de meest bijzondere rotsformaties ter wereld. U bezoekt ook het kleine plaatsje Paraburdoo, bekend door de winning van ijzererts. In Karijini ziet u o.a. Dales Gorge, Fortesque Falls, Fern Pool, Circular Pool, Weano Gorge en Hancock Gorge. In een aantal meertjes kunt u een heerlijke verfrissende duik nemen. (O,L,D)

Dag
9

Karijini – Pilbara regio

In de ochtend verlaat u Karijini en rijdt naar de kust. U maakt een stop bij Port Hedland. U maakt een korte tour door de stad. Na de lunch verlaat u deze stad weer en rijdt richting uw overnachtingsplek in de Pilbara regio. (O,L,D)

Dag
10

Pilbara regio – Broome

Een vroeg begin van de dag! Tijdens deze lange rit naar Broome rijdt u langs 80 Mile Beach en de Great Sandy Desert. Onderweg maakt u een stop en kunt een wandeling maken op het strand. Aan het einde van de middag komt u aan in Broome. Een aanrader is om de zonsondergang te bekijken bij het prachtige Cable Beach. Overnachting in Broome. (O,L)

Dag
11-13

Broome

U heeft twee vrije dagen in Broome! Het is een heerlijke plaats om te relaxen zo halverwege uw avontuurlijke reis. Ook kunt u optioneel een tour bij een van de pearl farms maken. Natuurlijk kunt u ook relaxen op het strand of gaan winkelen. Op dag 13 gaat u halverwege de ochtend op pad met uw gids en u neemt een kijkje in het levendige plaatsje. Aansluitend rijdt u met het voertuig het strand op en geniet hier van een picknicklunch en een spelletje cricket. Op dag 11 en 12 verblijft u in een hostel en op dag 13 verblijft u op een camping. (Dag 13: L,D)

Dag
14

Broome – Windjana Gorge

De rit van vandaag brengt u over de Gibb River Road naar de 750 meter lange Tunnel Creek. U maakt hier een wandeling met een plaatselijke gids en krijgt uitleg over de Aboriginal cultuur en tradities. Windjana Gorge was ooit een rif dat onderwater lag. Tegenwoordig is het een gorge waar in het regenseizoen een river doorheen stroomt en in het droge seizoen is een kreek van watertjes. U gaat op ontdekking door de gorge en wellicht spot u krokodillen. Na de lunch gaat u naar Bell Gorge, dat over een prachtige waterval beschikt. Hier kunt u heerlijk zwemmen. U verblijft op een camping in Windjana Gorge. (O,L,D)

Dag
15

Windjana Gorge – Mt Barnett

U vervolgt de beroemde Gibb River Road richting Mt Barnett Station. De Gibb River Road is een 660 km lange onverharde weg dwars door de Kimberley. U ontdekt Adcock of Galvans Gorge. Aan het eind van de dag wordt het camp opgezet bij Mt Barnett Station, nabij Manning Gorge. Geniet van de heldere rivier die bij de campsite stroomt. (O,L,D)

Dag
16

Mt Barnett – El Questro

In de ochtend heeft u tijd om Manning Gorge te ontdekken. Na een wandeling kunt u een welverdiende duik in het water nemen aan de voet van de Manning Falls. Maak kennis met remote Australia! Uw ervaren gids zal zijn kennis over dit gebied met u delen. Nadat u de Pentecost River bent overgestoken arriveert u bij El Questro Station, een immens groot Outback Station, hier verblijft u twee nachten. (O,L,D)

Dag
17

El Questro

Vandaag bezoekt u de hoogtepunten van El Questro Station. Zo gaat u een wandeling maken door de mooie Cockburn Ranges en kunt u zwemmen bij Emma Gorge. In de avond kunt u een drankje gaan doen bij de bar op de camping. (O,L,D)

Dag
18-19

El Questro – Bungle Bungles

Geniet tijdens de rit van vandaag van het prachtige landschap van Carr Boyd en Durack Ranges. De rit naar de Bungle Bungles is uitdagend en avontuurlijk en aan het einde van de middag komt u aan in dit bijzondere gebied. Geniet van de zonsondergang! Dag 19 is een dag vol avontuur: u ziet de indrukwekkende rotsformaties van Echidna Chasm en Cathedral Gorge. Daarna kunt u optioneel de Bungle Bungles vanuit een helikopter te bekijken. Het landschap van bovenaf is werkelijk adembenemend. (O,L,D)

Dag
20

Bungle Bungles – Kununurra

Vandaag wederom 4WD actie! U verlaat de Bungle Bungles en rijdt over een avontuurlijke weg richting Kununurra. Indien er tijd is, stopt u onderweg bij Hidden Valley, nabij Kununurra. Aan het einde van de middag komt u langs de Ord River om vervolgens te arriveren nabij Lake Argyle, waar u kampeert. (O,L,D)

Dag
21

Kununurra – Katherine

Vlak na het ontbijt brengt u een bezoek aan Lake Argyle, het grootste meer in Australië en 18 maal groter dan de haven van Sydney. En dan te bedenken dat het een kunstmatig meer is! Vervolgens rijdt u de Northern Territory binnen en rijdt naar Katherine, waar u overnacht. (O,L,D)

Dag
22

Katherine – Darwin

De laatste dag van uw reis! U bezoekt Katherine Gorge of u neemt een laatste verkoelende duik bij Edith Falls. In de middag vertrekt u naar Darwin waar uw reis ten einde komt. (O,L)