bestseller
vanaf € 1642,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek populair en minder bekend Maleisië in uw eigen tempo
Bruisend Kuala Lumpur, Werelderfgoedstad Penang en V.O.C stad Malakka
De theeplantages en Engelse scones in de Cameron Highlands
Ontdek de cultuur en levensstijl van Kelantan
Aan te passen met hotels van uw keuze en budget
Uitbreiding mogelijk met een bezoek aan de Perhentian Islands
Inclusief vliegreis per KLM. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Kuala Lumpur

Vertrek vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur, per KLM.

Dag
2-3

Kuala Lumpur

In de ochtend op dag 2 komt u aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. De rest van de dagen is ter vrije besteding. U kunt de stad op eigen gelegenheid ontdekken of via een excursie.  (O dag 3)

Dag
4

Kuala Lumpur – Cameron Highlands (205 km, ca. 4-5 uur)

Nadat de huurauto bij uw hotel is afgeleverd vertrekt u voor een prachtige rit naar de Cameron Highlands. Onderweg komt u langs de indrukwekkende Batu grotten, waar een trap met 272 treden naar de tempelingang leidt. Nadat u de snelweg achter u heeft gelaten voert de route door een mooi bergachtig landschap en langs uitgestrekte rubber en palmolie-plantages. Onderweg kunt u een stop maken bij de Iskandar waterval en kennismaken met de ‘Orang Asli’, een primitieve stam die nog met blaaspijpjes op jacht gaat. Overnachting in de Cameron Highlands. (O)

Dag
5

Cameron Highlands

De Cameron Highlands is een hoogvlakte en daardoor is het er een stuk koeler dan in de rest van Maleisië. Het gunstige klimaat is ideaal voor het verbouwen van thee en de glooiende theevelden zijn dan ook het visitekaartje. Maar als u het gebied verkent zult u ook veel groente- en fruitkassen aantreffen en Engelse landhuizen waar u van een high tea kunt genieten. Met de auto kunt u diverse bezienswaardigheden bezoeken als de vlindertuin, aardbeienplantages, rozentuinen, een Chinese tempel, de cactusvallei of een Orang Asli nederzetting. U kunt ook een dagexcursie boeken waarbij u een theeplantage, het Mossy Forest en Tanah Rata bezoekt of een prachtige wandeling maken. De theeplantages zijn op maandag gesloten. (O)

Dag
6

Cameron Highlands – Penang (249 km, ca. 4 uur)

U verlaat de hoogvlakte en daalt af naar de kust. Tegelijkertijd merkt u dat de temperatuur weer stijgt. Op uw route komt u door Kinta Valley, het hart van de Maleisische tinindustrie. Het eiland Penang is bereikbaar middels twee lange bruggen en nadat u de brug bij Butterworth bent overgestoken heeft u het vasteland verruilt voor een zeer divers eiland. Misschien krijgt u nog niet direct een eilandgevoel, maar als u er eenmaal op uit trekt of geniet aan de prachtige stranden, dan begrijpt u wel waarom Penang zo populair is. Twee overnachtingen op Penang. (O)

Dag
7

Penang

Vandaag kunt u de hele dag lekker luieren aan het mooie strand van Batu Ferringhi. Maar op Penang zijn ook tal van interessante plekken, zoals Fort Cornwallis, het Khoo Clan Ancestral House en de Pagode van de tienduizend Boeddha’s. Bezoek de Wat Chayamangkalaram tempel met een 32 m lange liggende Boeddha of ga naar Georgetown: de hoofdstad van ‘the Pearl of the Orient’. (O)

Dag
8

Penang – Belum Rainforest (150 km, ca. 3 uur)

U rijdt terug naar het vasteland en hier begint uw reis van de west- naar de oostkust. U rijdt door bergachtig gebied met tropisch regenwoud en prachtige uitzichten. Halverwege komt u aan bij het Belum Rainforest Resort, dat prachtig gelegen is aan het Temenggor meer. Twee overnachtingen. (O)

Dag
9

Belum Rainforest

Vandaag heeft u een vrije dag. Optioneel kunt u een dagexcursie boeken waarbij u op ontdekkingstocht gaat door het regenwoud. U gaat onder meer op zoek naar de rafflesiabloem, u bezoekt een Orang Asli dorpje en u geniet van een picknicklunch bij een waterval. Ook zijn er boottochten, wandelingen of halve dagexcursies mogelijk. Alle optionele activiteiten dienen voor aankomst geboekt te zijn. (O)

Dag
10

Belum Rainforest – Kota Bahru (225 km, ca. 4,5 uur)

U vervolgt uw weg over de West-East Highway naar Kota Bahru. Kota Bahru ligt vlakbij de Thaise grens en is een stad met een sterke traditionele cultuur. In de omgeving van Kota Bahru staat de oudste houten moskee van het land, de Masjid Kampung Laut. U overnacht twee nachten in een houten chalet in een lokaal dorpje (kampung) net buiten Kota Bahru . De omgeving is groen en vredig en op de fiets kunt u deze uitstekend verkennen. (O)

Dag
11

Kota Bahru

Vrije dag om de omgeving te ontdekken, te voet of eventueel op de fiets. U ziet dorpsbewoners die aandachtig bezig zijn met hun ambacht als vliegers maken, batik of houtbewerking. Aan de oevers of op de rivier zult u vissers zien en boeren op de plantages.  Ter plaatse kunt u optioneel meedoen aan een kookworkshop, een batik workshop, fietsen huren of genieten van een massage. (O)

Dag
12

Kota Bahru – Kuala Terengganu (170 km, ca. 3,5 uur)

Vandaag kunt u eerst de kleurrijke markt in Kota Bahru bezoeken. Interessant zijn ook de kleine huisindustrieën zoals zilverwerkplaatsen, songkat weverijen en werkplaatsen waar vliegers worden gemaakt. Vervolgens brengt een rit langs verlaten stranden u in Kuala Terengganu. Onderweg kunt u de keropok proberen, de beroemde lokale chips, die van gedroogde garnalen of inktvis wordt gemaakt en in kleine stalletjes aan de weg verkocht wordt. Overnachting in Kuala Terengganu. (O)

Dag
13

Kuala Terengganu – Kuantan (205 km, ca. 3 uur)

Vandaag passeert u prachtige stranden, de drijvende moskee Tengku Tengah Zaharah en idyllische vissersdorpjes, zoals onder andere Marang. Bij Rantau Abang kunt u van mei tot en met september enorme lederschildpadden zien, die hier op het strand hun eieren leggen. In Kuantan staat de Sultan Ahmed moskee, die een bezoek meer dan waard is. Overnachting in Kuantan. (O)

Dag
14

Kuantan – Malakka (315 km, ca. 5 uur)

Na een rit langs uitgestrekte plantages komt u aan in het historische Malakka, een erfenis van sultans, Portugezen en de V.O.C. De Nederlanders hebben hier vele prachtige monumenten gebouwd, zoals de opvallend roodgekleurde Christ Church en het Stadthuys. Na aankomst heeft u nog voldoende tijd om deze mooie stad te bekijken met bezienswaardigheden zoals het Portugese Fort A’Formosa met de massieve vestingpoort Porta de Santiago, de Chen Hoon Teng Tempel, de oudste Chinese tempel in het land en het Baba Nyonya Heritage museum, waar u unieke antieke meubels en de levenswijze van de vroegere Chinese families ziet. Ook kunt u wandelen door Jonker Street, bekend om de vele antiek- en souvenirwinkels of Jalan Tun Tan Cheng Lock, de vroegere Heerenstraat. Overnachting in Malakka. (O)

Dag
15

Malakka

Vrije dag in Malakka. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Duik in het verleden met een wandeling langs de ruïnes van het A’Famosa fort, St. Pauls Church en het rode plein dat bestaat uit het Stadhuys en Christ Church. Steek de rivier over en slenter op uw gemak door Jonker Street met zijn vele winkeltjes en restaurants. (O)

Dag
16

Malakka – luchthaven Kuala Lumpur – Amsterdam (145 km, ca. 3 uur)

Dag ter vrije besteding totdat het tijd is om naar de luchthaven te vertrekken. U levert de huurauto in en aansluitend vertrekt u naar Amsterdam. (O)

Dag
17

Amsterdam

In de ochtend komt u aan in Amsterdam.