- prijs op aanvraag -

Dit product betreft een maatwerkoplossing
en kent geen vaste vanafprijs.

In het kort

Bezoek het overweldigende Shwedagon complex in Yangon
Ontdek de drijvende tuinen en de mooie omgeving van het reusachtige Inle Lake
Diverse dagen ter vrije besteding, zodat u zelf op verkenning kunt gaan
Tip: maak in Bagan een ballonvaart tijdens zonsopgang en geniet vanuit de luchtballon van het uitzicht op de archeologische vindplaats
Verlenging mogelijk aan het strand van Ngapali
Inclusief vliegreis met KLM en Bangkok Airways

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Bangkok – Mandalay

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Manadalay, met een tussenstop in Bangkok. Op dag 2 komt u aan in Mandalay.

Dag
2

Mandalay

Op de luchthaven van Mandalay wordt u opgevangen door onze plaatselijke vertegenwoordiging, die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Mandalay is de op één na grootste stad van Myanmar en een belangrijk boeddhistisch centrum. De stad heeft ruim 2.000 tempels, de een nog kleurrijker en indrukwekkende dan de ander. Het wemelt er in de straten dan ook van monniken; de helft van de Birmese monniken woont rondom Mandalay. U heeft de komende dagen voldoende tijd om de stad te verkennen. Drie overnachtingen in Mandalay.

Dag
3

Mandalay (Amarapura)

Na het ontbijt bezoekt u de pagode van Mahamuni en de bijbehorende werkplaatsen waar bladgoud wordt geproduceerd. Aansluitend rijdt u naar Amarapura, een oude stad op ongeveer 12 kilometer ten zuiden van Mandalay. In Amarapura bevinden zich vele weverijen van traditionele zijden kleding, die u kunt bezoeken. U steekt de beroemde U Bein brug over, een van de langste en op palen gebouwde teakhouten bruggen ter wereld. In de middag keert u terug naar Mandalay voor een stadstour. U bezoekt de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de Kyaukdawgyi pagode met het marmeren beeld van de zittende Boeddha en de met goud bedekte sculpturen van teakhout. Ook ziet u het Shwenandaw klooster en de Kuthodaw pagode, die wordt omgeven door in steen gegraveerde geschriften die worden beschouwd als het grootste boek ter wereld. De laatste stop van vandaag is Mandalay Hill, waar u een mooi uitzicht heeft over deze voormalige koninklijke hoofdstad. (O)

Dag
4

Mandalay

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Aanraders zijn de Mahamyat Muni pagode, die na het voormalige koninklijk paleis en pagode van Shwedagon de belangrijkste plaats is die door pelgrims wordt bezocht. Ook prettig is een wandeling langs de oevers van de Irrawaddy rivier, waar veel bedrijvigheid heerst. Een paar kilometer buiten de stad ligt Sagaing Hill, een heuvel waarop vele kloosters, pagodes en meditatiecentra zijn gebouwd. Wilt u liever aan een georganiseerde activiteit deelnemen, dan is de excursie naar Mingun, Ava en Sagaing een leuke optie. In dat geval reist u na het ontbijt per boot over de Irrawaddy rivier naar het dorpje Mingun. Hier schitteren de Pondawphaya en Settawaya pagodes in het zonlicht en kunt u de Mingun klok zien, met 90 ton een van de zwaarste ter wereld. In de middag keert u per auto terug naar Mandalay en bekijkt u in Ava het klooster van Maha Aungmyay Bonzan en het prachtige houten klooster van Bayaga. Aansluitend bezoekt u Sagaing Hill. (O).

Dag
5

Mandalay – Nyaung U – Bagan

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het busstation gebracht. Per express bus reist u naar Nyaung U. Daar wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging, die u naar uw hotel in Bagan brengt. Bagan is de voormalige hoofdstad van het gelijknamige koninkrijk waartoe de Irrawaddy vallei van de 9e tot 13e eeuw behoorde. Er zijn meer dan 2.000 boeddhistische tempels en pagodes, waarvan sommige volledig gerestaureerd zijn. In de middag kunt u relaxen bij uw hotel. Drie overnachtingen in Bagan. (O)

Dag
6

Bagan

Wilt u iets bijzonders meemaken? Sta dan vandaag vroeg op voor een optionele ballonvaart bij zonsopkomst en geniet vanuit de lucht van het prachtige uitzicht op de archeologische vindplaats. Na het ontbijt ontdekt u Bagan met een lokale gids. U maakt een wandeling over de levendige Nyaung U markt en brengt daarna onder meer een bezoek aan de Shwezigon pagode. Deze heeft een schitterende gouden stupa, die model heeft gestaan voor vele andere stupa’s die in Myanmar zijn gebouwd. ’s Middags verkent u het zuidelijk gelegen nieuwere gedeelte van Bagan, waar u een werkplaats bezoekt waar men gespecialiseerd is in het maken van lak. Ook leert u over de traditionele wijze waarop in Myanmar make-up wordt aangebracht, zowel bij vrouwen áls mannen, met gebruik van hout uit Thanaka. (O)

Dag
7

Bagan (ter vrije besteding)

Vandaag kunt u zelf op verkenning gaan. Huur een fiets of brommer waarmee u verder weg gelegen tempels makkelijk kunt bereiken. De tempels mogen dan van buiten soms wel op elkaar lijken, ze hebben toch allemaal iets bijzonders. De één met mooi beeldhouwwerk, de ander met mooie muurschilderingen, de volgende weer met bijzondere Boeddhabeelden of een mooi uitzicht over de vlakte. Een ander leuk vervoermiddel voor een verkenningstocht door Bagan is een paard en wagen. Houdt u van fotograferen? In de namiddag bij zonsondergang heeft u het mooiste licht voor uw foto’s van de goudkleurige tempels. (O)

Dag
8

Bagan –  Mount Popa – Kalaw

Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg. De reis naar Mount Popa duurt zo’n 4,5 uur. Onderweg kunt u het dagelijks leven in Myanmar gadeslaan. Ter onderbreking van de autorit worden diverse ontspannen stops ingelast om kennis te maken met de lokale bevolking. Bij Mount Popa wonen de 37 nats (heilige geesten) van Myanmar. Via 777 treden bereikt u de top van dit eeuwenoude heiligdom en heeft u een weids uitzicht over de omgeving. Op de top leven ook wat nieuwsgierige apen. Aan het einde van de middag arriveert u in Kalaw, gelegen op 1300 meter hoogte en daardoor is het er koeler dan in Mandalay. Het landschap is er groen en wordt bewoond door diverse traditionele bergvolkeren. Een overnachting in Kalaw. (O) 

Dag
9

Kalaw – Pindaya – Inle Lake

Na een bezoek van de lokale markt van Kalaw reist u in ongeveer een uur naar Pindaya, waar u de grotten met daarin duizenden Boeddhabeelden bezoekt. In het dorpje zijn diverse werkplaatsen gevestigd, waar onder meer paraplu’s van Shan-papier worden gemaakt. Vanuit Pindaya is het nog ongeveer drie uur rijden naar Nyaung Shwe. Dit dorpje vormt de toegangspoort tot het reusachtige Inle Lake, dat omgeven is door groene bergen en glooiende heuvels. U maakt een wandeling door het dorpje en bezoekt het Shwe Yan Pyay klooster, dat veelvuldig wordt gefotografeerd vanwege zijn ovale ramen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Drie overnachtingen in de omgeving van Inle Lake. (O)

Dag
10

Inle Lake

Na het ontbijt bezoekt u de zogenaamde ‘5 Day Market’. Deze markt vindt gelijktijdig plaats op diverse locaties rondom het meer en wisselt steeds van locatie tussen de verschillende dorpjes. Aansluitend maakt u een boottocht op het meer, dat 900 meter boven de zeespiegel ligt en wordt omgeven door groene heuvels. Onderweg komt u ongetwijfeld vissers van de lokale Intha bevolking tegen, die bekend staan om de bijzondere wijze waarmee ze met hun benen roeien. Daarnaast heeft deze bevolkingsgroep zeer specifieke technieken ontwikkeld op het gebied van navigeren, vissen en landbouw. De Intha leven in dorpjes die in het meer gebouwd zijn op palen, als ook in dorpjes en steden rondom het meer. Tijdens een bezoek aan het dorpje Indein kunt u wel honderden pagodes uit de 15e eeuw zien, hoewel een gedeelte nog steeds verscholen ligt in de natuur. ’s Middags maakt uw boot een stop bij een dorpje met weverijen, drijvende tuinen, het Ngaphe Chaung klooster en de Phaung Daw Oo pagode. (O)

Dag
11

Inle Lake (ter vrije besteding)

Een dag ter vrije besteding bij Inle Lake, een van de populairste plekken van Myanmar. Huur een fiets voor een tochtje langs het meer of ga met een lokaal bootje het meer op. U kunt ook deelnemen aan diverse optionele excursies zoals een fietstocht rondom Nyaung Shwe en naar de Red Mountain wijngaarden, een excursie per boot naar Sagar of een excursie naar de Kakku tempels. Besluit u op pad te gaan, dan zult u onderweg ossenwagens, boeren, monniken, vissers en de kleurrijke bevolking ontmoeten en reist u langs kleine dorpjes, over meren en langs tempels. (O)

Dag
12

Inle Lake – Heho – Yangon

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Heho gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Yangon. Na aankomst wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging, die u naar uw hotel in Yangon brengt. Optioneel kunt u een korte stadstour boeken waarbij u de unieke charme van deze stad ontdekt. U ziet onder meer de Sule pagode, de Chinese en Indiase wijk en u wandelt door het koloniale gedeelte met het oude postkantoor, het beroemde Strand Hotel en de haven van Yangon. Aan het einde van de tour bezoekt u de Shwedagon pagode met zijn gouden koepel die het stadsbeeld van Yangon domineert. Een overnachting in Yangon. (O)

Dag
13

Yangon – Kyaikhtiyo – Golden Rock

In ongeveer drie uur rijdt u naar het dorpje Kyaiktiyo, met onderweg een bezoek aan de oorlogsbegraafplaats van Taukkyan. Hier zijn de geallieerden van de Gemenebest begraven, die zijn omgekomen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In het ‘basiskamp’ van de Golden Rock stapt u over in een open voertuig dat u vlak bij de bekende rots brengt. Vanaf dat punt loopt u in een kwartiertje naar deze beroemde en met bladgoud bedekte rots die door pelgrims uit heel Azië wordt bezocht. Naar verluidt balanceert de rots op een haar van Boeddha. Aan het einde van de dag bereikt u uw hotel in de omgeving van de rots, voor een overnachting. (O)

Dag
14

Golden Rock – Bago – Yangon

U vertrekt per lokaal busje naar Kyaiktiyo, waar uw gids u opwacht. Samen reist u naar Bago, de bakermat van de Mon beschaving. Daar bezoekt u ’s middags de Shemadaw pagode, die een paar meter hoger is dan de Shwedagon pagode in Yangon. Later op de dag brengt u tevens een bezoek aan de liggende Boeddha van Shwethalyaung, die maar liefst 55 meter lang is. Aan het einde van de dag arriveert u in Yangon, waar u twee nachten verblijft. (O)

Dag
15

Yangon (ter vrije besteding)

Een dag ter vrije besteding in Yangon. (O)

Dag
16

Yangon – Amsterdam

Na middernacht wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Via Bangkok vliegt u naar Nederland waar u dezelfde dag nog aankomt. Het is ook mogelijk om later op de dag te vertrekken (er kan een toeslag gelden), u zult dan de volgende dag aankomen in Amsterdam. (O)