vanaf € 1846,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Avontuurlijke rondreis voor 18-39 jarigen
De vanafprijs is gebaseerd op verblijf in een kamer op indeling (maximaal 4 personen per kamer)
Wandelen in de Grampians en Kings Canyon
Overnachtingen ondergronds in Coober Pedy en in een swag in Kings Canyon
Diverse activiteiten, excursies en maaltijden inbegrepen
Speciale aanbiedingen: wij bieden u diverse kortingen op de tour: * Indien u 2 tours boekt, ontvangt u korting op de voordeligste tour* Indien u met 4 vrienden/vriendinnen (of meer) dezelfde tour en vertrekdatum boekt, ontvangt u alle 4 korting * Indien u minimaal 6 maanden voor vertrek boekt en reist in de periode 1 april 2019 - 31 maart 2020, ontvangt u korting op de tour. Vraagt u ons naar de voorwaarden

Dag tot dag

Dag
1

Melbourne – Port Campbell

G’day en welkom bij uw Down South & Outback reis! U verlaat Melbourne en rijdt naar het kustplaatsje Torquay, bekend om de uitstekende surfstranden. Vervolgens rijdt u langs schilderachtige wegen door de stad Lorne en verder naar de Kennett River. Hier maakt u een korte wandeling en gaat op zoek naar koala’s. Na een korte stop voor de lunch in Apollo Bay komt u bij de beroemde Twelve Apostles, prachtige kalkstenen rotsen gelegen in zee langs de ruige kustlijn. Uw gids vertelt u over de schipbreukgeschiedenis waaraan Loch Ard Gorge haar naam te danken heeft. U verblijft in de vriendelijke stad Port Campbell, verscholen tussen de rotsen en dennen. (D)

Dag
2

Port Campbell – Grampians

Voor u de Great Ocean Road verlaat, ziet u The Arch, London Bridge en de Bay of Martyrs. U gaat het binnenland in en rijdt door de landbouwgebieden van West-Victoria naar de volgende bestemming Grampians National Park. U bezoekt Brambuk Aboriginal Cultural Centre, waar u informatie vindt over de betekenis van de Grampians voor de inheemse bevolking. U krijgt hier een uniek aandenken aan uw bezoek en kunt uw eigen boomerang schilderen. Vanavond geniet u van een authentieke Aussie barbecue. (O,D)

Dag
3

Grampians – Mount Gambier

U gaat vandaag op pad voor een pittige wandeling naar de MacKenzie Falls, de hoogste waterval in de Grampians Range. U ziet de oude Aboriginal rotstekeningen en geniet van een prachtig uitzicht over de Northern Grampians. In de middag verlaat u de bergen en komt aan in South Australia bij Mount Gambier, gelegen in een landschap met kratermeren en grotten. U verblijft in een voormalige gevangenis en u maakt hier een tour. (O)

Dag
4

Mount Gambier – Adelaide

De dag begint met een wandeling door het Valley Lake gebied. U ziet de lokale flora en fauna en wellicht spot u een kangoeroe! Ook bezoekt u het Coonawarra wijngebied en stelt uw eigen wijn samen. U vervolgt uw weg en steekt de machtige Murray River over, de langste rivier van het land. U arriveert in Adelaide, de Festival City. (O)

Dag
5

Adelaide

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen. Zo kunt u de nabijgelegen Barossa Valley bezoeken, beroemd om de wijnen. Of neem de tram naar het mooie Glenelg en ontspan aan het strand of neem de ferry naar het ongerepte Kangaroo Island. (O)

Dag
6

Adelaide – Quorn (Flinders Ranges)

Vroeg vertrek vanuit Adelaide. U ziet de Barossa Reservoir Whispering Wall, een enorm waterreservoir met een dam en de schilderachtige Clare Valley. U maakt een korte stop in het plaatsje Claire. De dag eindigt met een spectaculaire zonsondergang over de vlaktes met zicht op de Flinders Ranges. In de lokale pub in het historische centrum van Quorn geniet u van het diner. (O,D)

Dag
7

Quorn (Flinders Ranges)

Vandaag ontdekt u de majestueuze Flinders Ranges. U gaat op zoek naar emoes en kangoeroes en maakt een mooie rit door de Parachilna Gorge. U geniet van het prachtige uitzicht vanaf Stokes Hill Lookout en u maakt een wandeling in het natuurlijke amfitheater van Wilpena Pound. In de middag maakt u kennis met de geschiedenis van het gebied en maakt diverse fotostops, gevolgd door een bezoek aan de Kanyaka Ruins. (O,L,D)

Dag
8

Quorn – Coober Pedy

U verlaat de Flinders Ranges en rijdt naar het noorden naar Port Augusta, waar uw woestijn avontuur begint. U ziet de enorme zoutmeren en vlaktes van het Woomera gebied. U maakt een korte stop in het dorp Glendambo, met slechts 30 inwoners en vele schaapboerderijen. Vervolgens arriveert u in het opaalmijnstadje Coober Pedy, bekend als de opaalhoofdstad van de wereld. In de middag ziet u de unieke bezienswaardigheden van deze opmerkelijke deels ondergrondse stad. Na een bezoek aan outback eetcafé John’s Pizza Bar gaat u naar het lokale kangoeroeweeshuis. (O,D)

Dag
9

Coober Pedy – Alice Springs

U verlaat Coober Pedy en rijdt door de Moon Plain, een spectaculair landschap gebruikt in de verfilming van vele Hollywood blockbusters zoals Mad Max Beyond Thunderdome, Pitch Black en Priscilla Queen of the Desert. U passeert de Dingo Fence, het langste hek in de wereld en rijdt door het uitgestrekte Breakaways Scenic Reserve naar het echte hart van Australië: Alice Springs. (O)

Dag
10

Alice Springs – Ayers Rock

Uw avontuur in het Northern Territory begint met een bezoek aan een outback camel farm voor u aankomt bij Ayers Rock. In de middag maakt u een informatieve wandeling rond een deel van de rots. U krijgt inzicht in de lokale Aboriginal cultuur. Aansluitend ziet u de zonsondergang en de kleurverandering op de rots. (O,D)

Dag
11

Ayers Rock

Een vroege start vandaag om getuige te zijn van een magische Uluru zonsopgang. In de ochtend is er tijd om een wandeling bij de rots te maken of misschien de rots vanuit de lucht te bekijken (optioneel). Na de lunch kunt u de lokale Aboriginal Art ontdekken. U kunt zelfs meedoen met een dot painting schilderles (optioneel). In de middag bezoekt u een voorstelling van een lokale dansgroep. The Red Centre is de perfecte plek om sterren te kijken. Het is mogelijk een aantal beroemde sterrenformaties en planeten te spotten. (O)

Dag
12

Ayers Rock – Kings Canyon

Na een stevig ontbijt gaat u op weg naar Kata Tjuta (The Olgas). Hier ontdekt u deze prachtige rotsformatie tijdens een wandeling door de Valley of the Winds. Aansluitend rijdt u naar Watarrka Nationaal Park, de thuisbasis van de machtige Kings Canyon. Geniet deze avond van een diner rond het kampvuur. U kunt overnachten in een echte Aussie swag, een canvas slaapzak, in de openlucht. (O,D)

Dag
13-14

Kings Canyon – Alice Springs

Vandaag verkent u het spectaculaire landschap van Kings Canyon. U neemt deel aan de pittige Rim walk naar de rand van de canyon. U ziet eeuwenoude cycads, een miniversie van de Bungle Bungles en de oase The Garden of Eden. U heeft tenslotte een prachtig uitzicht over de canyon. Na de picknicklunch keert u terug naar Alice Springs. Op dag 14 maakt u vanuit Alice Springs een uitstapje naar de West Macdonnell Ranges en u ziet o.a. Simpsons Gap en Standley Chasm. (O)