De grenzen zijn open!

Steeds meer landen buiten Europa openen de grenzen, nadat tijdelijk een (in)reisverbod van kracht was vanwege covid-19. Onderstaand vindt u ons overzicht van landen waar u wat ons betreft veilig en verantwoord kunt reizen. 

Op deze pagina vindt u ook meer informatie over:

  • Kosteloos annuleren of omboeken
  • Kosteloze repatriëring
  • Reis- en annuleringsverzekering

 

Hoe lees ik onderstaande tabel?

In de tabel kunt u zien welke landen de grenzen open hebben voor reizigers uit Nederland. Veel van deze landen hebben nog een code oranje reisadvies. Staat er bij dit land ‘OK’, dan kunt u daar naar onze mening evengoed veilig en verantwoord reizen. Heeft het land een kleurcode geel, dan staat dit erbij vermeld. In dat geval luidt dus ook het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat u naar deze landen kunt reizen voor vakantie.

Sommige landen hebben open grenzen, maar zijn wat ons betreft nog niet OK om naartoe te reizen. Veelal gelden dan nog zo veel maatregelen en restricties dat u daar nog niet prettig vakantie kunt vieren.

Bent u voor een specifiek land op zoek naar meer informatie over de eisen m.b.t. een corona vaccinatie, PCR-test en eventuele andere maatregelen? Klikt u dan in de tabel op de naam van het land, dan kunt u de specifieke landinformatie elders op onze website bekijken.

 

Afrika Grens Ons advies
Botswana open OK
Kenia open OK
Mauritius open OK
Namibië open OK
Oeganda open OK
Réunion open OK
Rwanda open OK, code geel
Seychellen open OK
Tanzania open OK
Zambia gesloten  
Zimbabwe gesloten  
Zuid-Afrika open OK
     
Azië & Midden-Oosten Grens Ons advies
Cambodja open OK
China & Hongkong gesloten  
Filipijnen gesloten  
Indonesië gesloten  
Japan gesloten  
Laos gesloten  
Malediven open OK
Maleisië gesloten  
Oman open OK
Singapore open  OK
Sri Lanka open  OK
Taiwan gesloten  
Thailand open OK
VAE: Dubai open OK, code geel
VAE: Abu Dhabi open OK, code geel
Vietnam gesloten  
     
Caribbean Grens Ons advies
Aruba open OK, code geel
Bahama’s open OK
Barbados open OK
Bonaire open OK, code geel
Cuba open  
Curaçao open OK, code geel
Mexico open OK
St. Lucia open OK
     
USA & Canada Grens Ons advies
USA open OK
Canada open   OK, code geel
     
Midden- & Zuid-Amerika Grens Ons advies
Antarctica open OK
Argentinië open OK, code geel
Bolivia open OK
Brazilië open OK
Chili open OK, code geel
Colombia open OK, code geel
Costa Rica open OK
Cuba gesloten  
Ecuador  open OK
Mexico open OK
Nicaragua open OK
Panama open OK
Peru open OK, code geel
Suriname open OK
     
Australië, Nieuw-Zeeland, Pacific Grens Ons advies
Australië  gesloten  
Nieuw-Zeeland gesloten  
Pacific Eilanden: Cook  gesloten  
Pacific Eilanden: Fiji gesloten  
Pacific Eilanden: Frans Polynesië open  

 

Wij doen ons uiterste best om de landeninformatie op onze website zo actueel en volledig mogelijk te houden. Helaas kunnen niet altijd volledig garant staan voor de actualiteit van de informatie.

 

Reisadviezen Ministerie van Buitenlandse Zaken

De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken veranderen voortdurend. Helaas geldt momenteel voor veel bestemmingen buiten Europa formeel nog steeds een ‘oranje’ reisadvies. Dit houdt in dat het Ministerie van Buitenlandse Reizen adviseert om alleen noodzakelijke reizen te maken. Evengoed kunt u in vele landen buiten Europa veilig reizen. Er worden namelijk al maandenlang reizigers uit andere herkomstlanden toegelaten. De protocollen voor reizen tijdens covid-19 zijn daar al uitgebreid getest. Ook steeds meer reizigers uit Nederland besluiten daarom om naar verre bestemmingen te reizen. 

Zodra meer bekend is over een herziening van de reisadviezen voor landen buiten Europa, zullen wij hiervan melding maken op deze pagina.

 

Landen met code rood advies

Wij voeren geen reizen uit naar landen met een code rood reisadvies, ook niet als de grenzen open zijn. In onderstaande alinea ‘Kosteloos annuleren. Binnen twee weken uw (aan)betaling retour’ vindt u aanvullende informatie. 

 

Reis- en annuleringsverzekering

De reisverzekering van Allianz Global Assistance dekt de medische kosten wanneer u naar een land buiten Europa reist, waarop vanwege covid-19 een code oranje reisadvies van toepassing is. Inmiddels volgen ook andere verzekeringsmaatschappijen dit voorbeeld. In het geval van Allianz maakt het geen verschil of u wel of niet gevaccineerd bent. Alle andere redenen van een oranje kleurcode zijn van dekking uitgesloten. Uiteraard dient u de module Medische Kosten dan wel hebben meeverzekerd. Extra reis- en verblijfskosten als gevolg van een besmetting met covid-19 (zoals bij verplichte quarantaine in uw vakantieland) zijn bij Allianz uitsluitend gedekt in landen met kleurcode geel of groen.

De annuleringsverzekering van Allianz dekt ook de annuleringskosten van uw reis als gevolg van een diagnose van covid-19 voor vertrek.

Meer informatie, inclusief een overzicht van de meest gestelde vragen, vindt u op de website van Allianz Global Assistance.

Deze verzekeringen sluiten wij graag voor u af.

 

“Wat als?”

Wij begrijpen dat u in deze tijd extra vragen heeft voordat u een reis boekt. Sommige zijn voor ons makkelijk te beantwoorden. Andere niet, mede doordat veranderingen in omstandigheden in uw vakantieland of in Nederland tot nieuwe maatregelen kunnen leiden. Dit zijn voorbeelden van situaties die voor kunnen komen: als maaltijden zijn inbegrepen, kan de service mogelijk worden gewijzigd (het buffet kan bijvoorbeeld worden vervangen door maaltijden geserveerd aan tafel of door een afhaalmaaltijd). Hotelrestaurants hebben mogelijk beperkte menu’s en openingstijden. Bij accommodaties zijn bepaalde voorzieningen mogelijk niet beschikbaar (bijvoorbeeld het zwembad of fitness-centre). Het kan zijn dat er geen dagelijkse schoonmaak wordt aangeboden. Het is of wordt mogelijk verplicht dat u in openbare ruimtes een mondkapje draagt.

Het tegendeel kan ook aan de orde zijn, namelijk dat u zich in uw vakantieland veel onbezorgder kunt bewegen dan momenteel in Nederland. Wij zullen u zo goed mogelijk adviseren zodat u de juiste beslissing over uw reis kunt nemen.

 

Kosteloos annuleren. Binnen twee weken uw (aan)betaling retour

Natuurlijk laten wij u niet vertrekken als in uw vakantieland niet veilig en verantwoord gereisd kan worden, of maatregelen van kracht zijn – dan wel worden nadat u de reis heeft geboekt – die reizen naar uw vakantiebestemming (praktisch) onmogelijk maken. Is dit binnen 20 tot 30 dagen voor uw geplande vertrekdatum het geval, dan annuleren wij kosteloos uw reis. Wij overleggen dan met u over een omboeking naar een andere periode of een ander land. Hierbij doen wij er alles aan om de reis op de nieuwe datum voor dezelfde prijs aan te bieden. Wilt u niet omboeken? Voor reizen die wij vanwege corona moeten annuleren, ontvangt u – conform de ANVR voorwaarden – binnen twee weken uw (aan)betaling retour.

 

Op reis tijdens corona? Blijf op de hoogte

De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed het reisadvies in de gaten te houden. Hiervoor kunt u kijken op Nederlandwereldwijd.nl. Het is nog makkelijker om de reis app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reis-app-buitenlandse-zaken

 

Kosteloze repatriëring

Bij een eventuele nieuwe uitbraak kunnen landen strenge maatregelen nemen, zoals het afsluiten van gebieden en het sluiten van grenzen. Mocht deze situatie onverhoopt optreden, dan zullen wij – samen met onze partners in uw vakantieland – hulp en bijstand verlenen conform artikel 6 van de ANVR Reizigersvoorwaarden 2020. Dit betekent ook dat wij u kosteloos zullen repatriëren indien een veilige en verantwoorde voortzetting van uw reis door de gewijzigde omstandigheden onmogelijk blijkt. U heeft immers de bewuste keuze gemaakt om een pakketreis te boeken bij een reisorganisatie die aangesloten is bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. De voorwaarde voor kosteloze annulering is uiteraard dat uw vliegticket bij ons is geboekt.

Heeft u echter zelf uw vliegreis geboekt, dan valt uw reis niet onder de definitie van ‘pakketreis’ en bent u zelf verantwoordelijk voor uw (eerdere) terugvlucht naar Nederland.

 

Sinds 22 december 2021 nieuwe inreisregels voor reizigers buiten de EU

Sinds 22 december 2021 mogen reizigers uit landen buiten de EU/Schengen alleen naar Nederland reizen als ze een negatieve testuitslag bij zich hebben. Dat geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Het testbewijs is van een NAAT/PCR-test van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een antigentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Dit betekent dat u in uw vakantieland een test zult moeten ondergaan.

Een testlocatie kunt u zoeken op deze website. Onze lokale vertegenwoordiging kan u hierbij ook van dienst zijn.

Sinds 22 december 2021 gaan ook reizigers met een herstelbewijs of een vaccinatiebewijs verplicht 10 dagen in quarantaine als zij uit een zeerhoogrisicogebied komen. Deze quarantaineperiode kan worden verkort met een negatieve test bij de GGD op dag 5 van de quarantaine. 

Meer informatie vindt u op deze webpagina van de Rijksoverheid.

 

Meer lezen?

Klik hier voor de website van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. 

Klik hier voor de website van de ANVR.

Klik hier voor de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Update: 17 januari 2022.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text