Reizen en het coronavirus

Reizen en het coronavirus. Het gaat helaas niet goed samen. Wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft. Hieronder staan alvast de belangrijkste feiten op een rijtje.

 

Omboekgarantie 

Wilt u een reis voor 2021 boeken, maar aarzelt u vanwege de onvoorspelbaarheid van het coronavirus? Begrijpelijk! Voor nieuwe boekingen die gemaakt worden tot en met 31 maart 2021 geldt daarom onderstaande omboekgarantie. 

 

Gratis omboeken naar een andere periode of bestemming

Wilt u vanwege corona zelf uw reisbestemming of -data wijzigen, bv. omdat u zich in een ander land prettiger voelt? Dan gelden onderstaande voorwaarden. Hoe het werkt als wij vanwege corona uw reis niet kunnen of mogen uitvoeren, leest u in de alinea ‘Code oranje voor vertrek’.

  • Amerika, Canada, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland; tot 8 weken voor vertrek*
  • Azië, Latijns-Amerika en Caribbean: tot 6 weken voor vertrek*

*Uitzonderingen zijn o.a.: reeds uitgegeven vliegtickets, bustours, campertours met gereserveerde campings, cruises, treinen, specifieke (wildlife) lodges en andere unieke accommodaties. Onze medewerkers kunnen u hier meer over vertellen.

 

Geen aanbetaling

Voor een nieuwe boeking tot en met 31 maart 2021 hoeft u bovendien geen aanbetaling te doen. U betaalt de volledige reissom 6 weken voor vertrek.*

 

Reisadviezen

De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken veranderen voortdurend. Momenteel geldt voor alle verre bestemmingen een zogenaamd ‘code oranje’ advies. Dit betekent dat reisorganisaties de reizen niet mogen uitvoeren. Wij volgen deze reisadviezen en houden hier – per land –  ook informatie over bij op onze website. Wilt u weten wat het reisadvies voor uw vakantiebestemming is? Hieronder vindt u enkele links:

Staat uw vakantieland niet in het rijtje? Selecteer dan in het menu aan de bovenzijde van deze pagina het betreffende land en klik vervolgens linksonder op de i onder ‘Reisinformatie’. 

 

Kosteloos annuleren

Natuurlijk laten wij u niet vertrekken als voor uw vakantieland code oranje geldt of maatregelen van kracht zijn die reizen naar uw vakantiebestemming (praktisch) onmogelijk maken. Is dit binnen 30 dagen voor uw geplande vertrekdatum het geval, dan annuleren wij kosteloos uw reis. U mag in dat geval ook omboeken naar een andere periode of een ander land. Wij maken dan een offerte voor de nieuwe vertrekdatum. Hierbij doen wij er alles aan om de reis op de nieuwe datum voor dezelfde prijs aan te bieden. Lukt het niet om een alternatieve reis te kiezen, dan ontvangt u een corona voucher indien uw geplande vertrekdatum uiterlijk 30 april 2021 was (zie onder). Voor geplande vertrekken vanaf 1 mei 2021 die wij vanwege corona moeten annuleren, ontvangt u een restitutie van uw (aan)betaling. 

 

Corona voucher voor reizen geboekt in 2020

Is uw reis reeds geboekt in 2020 voor vertrek t/m maart 2021 en moeten wij uw reis annuleren vanwege de reisbeperkingen a.g.v. corona? Dan zullen wij u een corona voucher verstrekken. De uiterste datum waarop wij dit kunnen doen, is 31 maart 2021. Deze voucher valt onder de SGR-garantie (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en is maximaal een jaar geldig. De garantie biedt u bescherming tegen eventueel financieel onvermogen van uw reisorganisatie. Zolang de de voucher geldig is, kunt u deze bij ons inwisselen voor een nieuwe reis. Dat betekent overigens niet dat u binnen de geldigheidsduur van uw voucher dient te reizen; u dient de boeking binnen deze periode te maken. Het is ook mogelijk om vanaf zes maanden na uitgifte te verzoeken om restitutie van dit bedrag. Wij zullen dit dan uiterlijk 12 maanden (minus 1 dag) na uitgifte aan u terugbetalen. Meer informatie over de corona voucher kunt u nalezen op de websites van SGR en van onze brancheorganisatie ANVR.

 

Geld terug voor reizen geboekt in 2021

Boekt u in 2021 een reis en moeten wij deze annuleren vanwege de reisbeperkingen a.g.v. corona? Dan ontvangt u – conform de ANVR voorwaarden – binnen twee weken uw (aan)betaling retour.

 

Code oranje onderweg

Verandert het reisadvies voor uw vakantieland terwijl u onderweg bent, dan nemen wij contact met u op. Welllicht kunt u de reis gewoon afmaken, al dan niet met een aanpassing in de route. Lukt dat niet en dient u terug naar Nederland te komen, dan regelen wij dit uiteraard voor u. Voor noodgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar en datzelfde geldt voor onze lokale partners. Want deze service is precies waarom u uw reis bij een reisorganisatie boekt! 

 

Meer lezen?

Klik hier voor de website van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. 

Klik hier voor de website van de ANVR.

Klik hier voor de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Update: 11 januari 2021.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text